Használat


Kereső

A keresőrendszerben az űrlapon bármelyik keresőmezőt kitöltve a ,,Keres'' gombra kattintva indítható a keresés. Ha több mezőt töltünk ki, akkor az találatok halmaza az egyes mezőknek megfelelő találati halmazok közös része lesz. A szöveges beviteli mezőkben elég megadni a keresendő szöveg töredékét, ha nem tudjuk pontosan, hogy hogyan vitte fel az adatrögzítő az adott mezőt, vagy csak egy részre emlékszünk a keresendő adatból (pl.: csak egy személy vezetéknevére). Kereséskor a kis- és nagybetűket nem különbözteti meg a rendszer. Amennyiben ismerjük a programozási nyelvekben használatos ú.n. reguláris kifejezéseket, úgy azokat is alkalmazhatjuk a keresésnél.

Ha vannak a keresési feltételeknek megfelelő tárgyak az adatbázisban, akkor ezen tárgyak listája jelenik meg találati halmazként, különben a ,,Nincs találat'' felirat. A találatok listájában egyszerre maximum 10 tétel jelenik meg. További találatok a lista alatt és felett található számokra való kattintással tekinthető meg.

Ha a találatok listájában kiválasztunk egy tárgyat annak részletes leírása fog megjelenni, és a tárgy képe, ha van.

Ha több kép is van egy tárgyról, akkor a kép alatt és fölött levő számokra kattintva lehet az adott sorszámú képet megtekinteni.

Böngésző

A böngészőben egy négy oszloppal és 10 sorral rendelkező táblázatban a képpel rendelkező tárgyak képei láthatók, amelyek közül valamelyikre kattintva a tárgy részletes leírása fog megjelenni, és a tárgy kinagyított képe. További tárgyakat tartalmazó táblázatok a táblázat alatt és felett található számokra való kattintással érhetők el.

Hibalehetőségek


Bármilyen észrevétele van, kérjük írjon a rendszer üzemeltetőjének.

 Nyitólap  Ismertető  Használat  Kereső  Böngésző

© Pannonhalmi Főapátság